Thailand-Hus  Chaam Property
booked.net
+23
°
C
+25°
+22°
Cha-Am
Monday, 02
See 7-Day Forecast

Hva du skal oppleve og se i Thailand

Luksushus i  chaamFjellutsikt i Chaamsaltvann svømmebasseng i chaamDansk designet hus i Cha-Am
TP 17 Dansk design og bygget 2 etasjes luksushus  i Cha-Am THB 6.700.000.-

 

Bangkok

Ayutthaya Klong Sa Bua Floating Market & Water Theatre

Amphawa Floating Market

Map of Amphawa Floating Market

 

Thai girlAvstander og varme gjør dette til en av verdens minste gå vennlige byer. Det er vel verdt å ta en tur i en luftkondisjonerte buss eller bil-sjåfør bør kunne unngå den verste av trafikk.
Et godt sted å starte er Royal Bangkok, den eldste delen av byen på Chao Phraya River. Grand Palace er et fantastisk kompleks der kongelige, religiøse og offentlige bygg trengsel. Blant de pinnacles og spir, gateways bevoktet av orientalske monstre, bankettsaler og klostre, Wat Phra Kaeo ut. Det er det kongelige kapellet Temple of the Emerald Buddha, som er beskyttet av en ni-lags paraply og omgitt av gull veggmalerier. Emerald Buddha er laget av jade og ansett som så hellig at kongen selv bruker de rituelle tilbud og endringer sin sesongmessige klær. Midtpunktet i komplekset er Chakri Maha Prasad, kronet av en chedi (alter). En gylden urne under den sentrale spiret inneholder asken av Chakri konger.


Over veien fra alle kongelig storhet er en liten struktur bolig Lakmuang eller stiftelse i Bangkok. Lokalbefolkningen omslutter den med blomster, stearinlys og røkelse. På kanten, folk selger mat, amuletter og lodd. Utenfor, er forbipasserende bedt om å kjøpe fugler, ikke å underholde, men å slippe som en handling av fromhet.
Dets skatter vises i Nasjonalmuseet, er så omfattende og eksotisk at du kan bli overveldet. De mest interessante elementer inkluderer potter og krukker med uforglemmelig design, sannsynligvis 5000 år gammel. Metropolitan Bangkok teller dusinvis av wats-buddhistiske klostre eller tempel komplekser. Den 16. tallet Wat Pho i nærheten av Grand Palace, med en stor gullbelagt liggende Buddha og mange andre kunst, er den eldste og største kloster.

 

 

Wat Arun er på motsatt bredd av elva, bare et minutt eller så unna med ferge. Den sentrale tårnet, høyere enn en 20-etasjes bygning en langstrakt Aztec pyramide. Den mest populære turistattraksjonen i Bangkok, flytende markedet tour, utforske Chao Phraya-elven og noen av Klongs (kanaler) vest for byen. Tidlig morgen er den beste tiden for å fange leverandører på sine runder, padling forbi kanalen foran hus. Inkludert i turen er et besøk til Royal Barge Museum, hjemmet utenomjordisk drømmer med rødt og gull dekorasjoner.

Thai strandBangkok har ingen reell sentrum, men flere distrikter, spredning, krever oppmerksomhet. Nordøst for Grand Palace, et bredt, grønt boulevard, Ratchadamnoen Nok er foret med offentlige kontorbygg, ofte med bratte tradisjonelle tak. Dette fører til Marble Temple, Wat Benchamabophit, en oase av ro. Kinesiske fliser dekker interlaced taket, og et par store marmor løver vokter inngangen til boten (helligdom). I China Town, bringer hver utstillingsvindu et nytt funn fra slange vin til papir drager. Wat Traimit huser en Golden Buddha syv eller åtte århundrer gammel, veier 5 tonn. Lenger øst, har området rundt Siam Square kinoer, restauranter og kjøpesentre. Jim Thompsons hus, rotete hjemmet til en hengiven solfangeren, er full av orientalsk kunst. Thompson satte Thai silke industri på kartet, forsvant han på ferie i Malaysia i 1967.
Over jernbanelinjen, i den østlige delen av byen Sukhumvit Road markerer begynnelsen på en shopping-, underholdnings-og boligområde.


Nær elven, i sør, var Charoen Krung Road (eller New Road), den første offisielle veien i Thailand. Rundt General Post Office er en av de opprinnelige shoppingområder, fortsatt godt lager med suvenirbutikker og "instant" skreddere. En endelig "sentrum" går nordøst for New Road distriktet langs Silom og Surawong, to parallelle veier. Det finansielle og kommersielle tone av sonen er overskygget av notoriety av to små gater, Patpong I og II. Fra München til Melbourne, fremkaller navnet Patpong bilde av go-go barer og massasjesalonger. Motbydelig virkeligheten sikkert matche omdømme, selv om moralske kampanjer og en økende forekomst av kriminalitet har lagt en demper på den.


Rose Garden, en privat resort vest for Bangkok, er iscenesettelse en Thai Village Cultural Show, som tilbyr en omfattende innføring i Thai musikk, dans og tradisjonelle idretter. Nærliggende Nakhon Pathom har den høyeste buddhistiske monument i Thailand, Phra Pathom Chedi, 120 m (395 ft) høy. Turer i området kan ta i flytende markedet Damnoen Saduak, en mer avslappet og mindre kommersielle affære enn Bangkok.
 River Kwai Bridge

Nær Kanchanaburi, 130 km (80 miles) vest for Bangkok, allierte krigsfanger tatt av japanerne under andre Verdenskrig, ble tvunget til å bygge en del av den beryktede Death Railway til Burma, inkludert en bro over elven Khwae Yai (eller Kwai). Denne broen ble ødelagt av bombing i 1945, men deler kan fortsatt sees gjenskapt. Lyd og lys show noen ganger iscenesatt på broen, og det er mulig å ta en kort tur på jernbanen. War Cemetery i Kanchanaburi inneholder gravene til tusenvis av fanger som døde under byggingen.

Hua Hin
 

lest mere her klik HER 

Cha-Am

lest mere her klik HER


Phuket

Det faktum at to James Bond-filmer har blitt gjort en del i nærheten av Phuket taler for Thailands eksotiske sørlige øya paradis, symbolisert ved grasiøs palmer og like grasiøs folk med sine avvæpnende åpenhet og ekte gjestfrihet. Befolkningen tallene mer enn 100.000, og mange av kinesisk, malayisk og indisk opprinnelse, for ikke å nevne "Sea sigøynere", en merkelig Tilbakeholdende folk som snakker sitt eget språk og gå sine egne entall måte.

Phuket (uttales Poo-Ket) er på ingen måte vanskelig å nå. En causeway kobles til fastlandet, noe som gir enkel tilgang til bilister og busspassasjerer fra Bangkok, 15 timer unna.
Den solrike, glitrende sand pluss en klar blå himmel og like klart smaragdgrønne innsjøen og frodig landskap gjør Phuket en perfekt øy.

Enten du kommer for soling, bading og snorkling eller bare for å flykte fra tempoet i hverdagen, vil du finne en klar hjørne et eller annet sted. Til tross for den drastiske utvidelse av øyas reiselivsnæringen, lever Phuket fortsatt opp til navnet sitt som en perle i det sørlige Thailand. Den tidligere Scoop hovedstaden, Thalang ligger nord for Phuket Town. Ikke mer enn en landsby i dag, ble Thalang beleiret, så ødelagt av burmesiske soldater i 1809. Tjuefire år tidligere, var to siamesiske søstre folk heltinner etter at de forsvarte byen mot en måneds beleiring av den burmesiske. Heltinnen monument viser to kvinner, barfot og nesten identiske, sverd fortsatt klar.

Hva du skal oppleve og se i ThailandPhuketPhuket byen selv inneholder Thalang Road noen to-etasjes hus i Sino-portugisisk stil, noe som gjenspeiler den europeiske innflytelsen i det 16. århundre. En av de vakreste utsikt over byen, enten du ønsker å se sand glitrende i solen eller lys tindrer på natt-er fra Phuket Hill. En like fargerik utkikkspunkt en av Asias dramatiske solnedganger er Laem Prom Thep, et nes 19 km (12 miles) sør for Phuket Town. Strekker seg inn i himmelen er en fotograf glede-en ensom palmetre silhuett mot de majestetiske nyanser av innstillingen søndag. Den pittoreske Ton Sai fossen ligger i den kjølige tropiske grønne National Park, noe av en lettelse for øynene etter Phukets skinnende sand.


Phukets mest kjente kloster, Wat Chalong like vest har et monument til to respekterte munker, Luang Pho Chaem og Luang Pho Chuang. Den tidligere var en gang kjent for sin evne til å sette beinbrudd sammen.
Det beste av de hvite, slake strender funnet på øyas vestkyst. Mai Khao nord for flyplassen, har en dobbel attraksjon, er det den lengste strekningen av sand, og det er stedet hvor havskilpaddene kommer for å legge sine egg. Nai Yang, lenger sør, og tilbyr en vakker utsikt både over og under havoverflaten, kan du sole deg i solen av furutrær, eller snorkle blant fargerike sjøanemoner.
Patong Bay, rett vest for Phuket Town, er langt øyas mest utviklede strand. En god vei fører deg til dusinvis av hoteller, diskoteker, restauranter, kjøpesentre og supermarkeder, ikke overraskende, mer animert enn de andre strendene. Nai Harn, Phuket sørligste stranden, en lagune og en uendelig horisont.


En populær utflukt er å Phang Nga, en bukt fylt og omgitt av merkelige kalkstein fjellformasjoner, sjampinjong former, grotter og tunneler skåret ut av havet. Sett på denne måten, stiger Koh Tapu (Nail Island) 200 meter (660 fot) direkte over vannet. Stalaktitter er nesten like skremmende et syn som hulemalerier på den vertikale kanten av en øy som heter Khao Khian (Skriftlige Mountains)-en plutselig påminnelse om mer primitive tider, selv om den eksakte opprinnelsen av maleriene er ikke klar. Området er fortsatt antas å ha vært under vann før havet stilnet, avslørende misdannede former. En gigantisk tårn av stein er signal om at du nærmer Koh Panyi, en by med en muslim fiskere, bygget på stylter. tre gangstier kan du se i på skolen, butikker og landsbyen rekeindustri

En annen tur tar deg til den vakre Phi Phi øyene, sørøst for Phuket. Der høyt oppe på klippene, kolonier av havet svelger utrettelig reiret etter reir ut av sin egen herdet spytt, og øyboerne risikere livet for å samle dem. Ja, det er den dyrebare ingrediens i Fugleredet suppe, den øverste priset element på mange en kinesisk restaurant meny.

Krabi

På fastlandet, ikke langt fra Phuket, har fortsatt flere flotte strender blitt en av Thailands aller nyeste feriemål. Landskapet er fantastisk, med kalksteinsklipper dannet av palmer og sand. Krabi seg selv er en livlig liten havn. Havet har erodert kalkstein i Odd-formede steiner og holmer, og regnvann har skåret mange grotter i området. På Tiger Cave Monastery, har disse blitt utvidet til et tempel for meditasjon celler skåret ut av skråning

 

Koh Samui

Den nest største øya i Gulf of Thailand dominerer en idyllisk 80-øya øygruppen. Strekninger av myke, hvite sandstrender lokker, og landet så langt øyet kan se, grasiøs kokospalmer svaiende som en grønn paraplyer. Turisme og kokosnøtter holde økonomien tikker, bortsett fra mat og drikke, håndflaten tekke for taktekking, fiber for tau eller matter og olje for stearinlys, såpe og mat. Da innbyggerne ikke høster kokosnøtter, de er opptatt dyrke rismarkene, eller ut på havfiske.

Koh Samui ble "oppdaget" sent på grunn av sin relative remoteness, noen 560 km (350 miles) sør for Bangkok, men når de bygget øyas flyplass, økt turisme voldsomt

Fergeleiet på Nathon på vestkysten er den eneste virkelige byen. Det er stedet for reisebyråer, meglere, postkontor, dykke butikker, sykkelutleie, billig shopping og en rekke barer og restauranter. Mens de fleste av strendene på motsatt side av øya langs en ​​50-km bypass ..

I nærheten av flyplassen, nådde den lille holmen av Koh Fan av en kort bro. På en haug her, kan du neppe gå glipp av det, sitter Big Buddha, en moderne statue 12m høy. På østkysten, er Chaweng den mest avanserte (og dyre), med luksuriøse hoteller og diskoteker, shopping og idrettsanlegg. På Lamai, med den nest største strand-5 km lang landsbyens kulturhus gamle buddhistiske skrifter, tradisjonelle landbruket og skatter brakt til øya av det 19. tallet kinesiske handelsmenn.


Bare 14 km nord for Koh Samui, har Koh Phangan noen perfekte strender og forfriskende fossefall. Den viktigste havnen er Thong Sala, og mange turbåtene gå til landsbyen Hat Rin, på sørøstkysten, kjent for sin utagerende feststemningen.


Nord Thailand


Opp nær grensen til Laos og Burma, opprettholder nordlige Thailand en sjarmerende dekkevne. Folk snakker forskjellige dialekter fra resten av Thailand, eller sitt eget stammespråk.

Nordlige Thailand er annerledes, med frodige sletter og fjellandskap med forfriskende fossefall. På grunn av det nordøstlige monsunen, kjøligere området ned mellom november og februar. Iført en genser er en fryd for reisende fra trykkende Bangkok. Det frodige landskapet produserer alt fra ris til eksotiske frukter og blomster fra orkideer til valmuer.

Byene i Nord Thailand er springboards for ekspedisjoner inn i landet med fjellstammer, og med gode veier og en sofistikert turisme infrastruktur, er Nord blomstrende. Bortsett fra alle severdigheter å se, en stor "pluss" er de stolte mennesker. Ikke bare er de vakre og vennlige, de har et talent for kunst og håndverk; shoppere gå gale i verksteder og yrende markeder.Chiang Mai


Metropolen i nord ble grunnlagt på slutten av 13. tallet av kong Mengrai den store. Hoteller, shopping og uteliv er langs elven Ping, men hjertet av Chiang Mai er den opprinnelige veggen og moated torget omslutter den gamle byen. Mengrai mente alvor: De sier at han akselererte byggingen av veggene ved å tildele 90 000 menn til å jobbe døgnet rundt. Deler av den opprinnelige veggen er der fortsatt, og det er et kloster kongen selv har etablert.

 Wat Chiang Man har en rolig enklave i den nordøstlige delen av den gamle byen, på Rachpakinai Road. Mengrai, en hengiven Theravada Buddhist, sies å ha tatt bolig i klosteret, mens byen ble bygget rundt ham. To verdifulle religiøse bilder, den lille Crystal Buddha og Marble Buddha er beskyttet av barer og glass. Mye eldre enn klosteret selv, gjennomført bildene gjennom gatene i løpet av april Songkran festivalen som markerer buddhistiske nyttår. Regn-opprørere tilskrives Crystal Buddha, fra syvende århundre akkurat hva bøndene vil tro ved slutten av den tørre sesongen. Avrunding ut de historiske attraksjonene: en chedi antas å være den 15. tallet kopi av originalen, omgitt av dramatisk elefanter.
Wat Chedi Luang, Phra Pokklao Road, har vært åsted for to kjente katastrofer i sine seks-tallet historie. Det er der kongen Mengrai sies å ha blitt truffet av et lynnedslag. Og i det 16. tallet, ble den gigantiske chedi halshogd av et jordskjelv, men det er fortsatt en formidabel monument.


Av de hundrevis av templer i Chiang Mai og området rundt er det største Wat Phra Singh, på veien med samme navn i den vestlige delen av den gamle byen. Ifølge legenden ble i stedet valgt (i 1345), fordi det er der vognen bærer en dyrebar bilde av Buddha brøt sammen. Noen av bygningene her er preget av omfattende treskjæring - fortsatt en spesialitet av lokale håndverkere.
I tillegg til by, i nærheten av motorveien, er et tempel verdt å se Wat Ched Yod, med noen vakre stukk tolkninger av gudene. Tempelet sies å ha blitt bygget i midten av det 15. århundre som stedet for den internasjonale buddhistiske konklavet. Chedi er unik i det nordlige Thailand-en blanding av syv mindre topper.

Et tempel med utsikt, er Wat Phrathat Doi Suthep en 25-minutters busstur fra Chiang Mai oppoverbakke på en bratt sikksakk veien. Når du er der, en trapp på ca 300 meter fra parkeringsplassen, vrimlet ville være guider og tiggere, til templet. For pilegrimer med begrenset energi eller hengivenhet, det er alternativet taubanen. Legenden sier anstrengelse av klatre var for mye av en hvit elefant bærer hellige relikvier opp bakken i det 14. århundre. Når elefanten døde her, ble det ansett som en guddommelig budskap og tempelet ble bygget på stedet. Relikvier er plassert i en gullbelagt chedi innrammet av kongelige forgylte paraplyer.


Noen få kilometer forbi klosteret er Phu Ping Palace, en bakketopp hjem av den thailandske kongefamilien. Når kongen og dronningen er ikke her, som er mesteparten av tiden, er det åpent for publikum i helgene og på helligdager. Hagene er nydelig, og utsikten veldig inspirerende.
Foruten slottet, er landsbyen Doi Pui det nærmeste stedet i Chiang Mai, hvor du kan se livet i en hill stamme. På grunn av sin tilgjengelighet, mistet den lille landsbyen sin uskyld, men beboerne er medlemmer av Hmong (eller Meo) stamme, lever hovedsakelig som de alltid har gjort. Det er ett stort unntak, de forstår penger økonomien i verden utenfor og landsbyboere selge suvenirer og samle inn penger når du tar bilder av dem. Doi Pui er definitivt kommersielt, men hvis du er for dårlig tid til å besøke en mer uberørt hill-stammen landsbyen er verdt det å se dette her.


Alle som er interessert i Thai håndverk ønsker å ta omveier til San Kamphaeng, 13 km øst for Chiang Mai. Veien er foret med workshops, fabrikker og butikker som spesialiserer seg i silke, sølvtøy, treskjæring, Lacquerware og keramikk. Prisene er "fleksible". I nærheten av Bor Sang er der de fargerike thailandske paraplyer og parasoller kommer fra. Du kan se dem blir hånd-produsert, og en til dine egne spesifikasjoner.


På vei til Lamphun, sør for Chiang Mai, den gamle veien, i skyggen av store trær, skjærer gjennom rike jordbruksland. En god avling her er Longan (lamyat i Thai) (kjærlighet frukt), som er verdsatt i hele Asia. Hvert år i august er en longan festival i Lamphun (skal uttales Lampoon).
Byen ble grunnlagt i annonsen 660 av dronning Chama Devi, hersker over Man rike. King Mengrai erobret den i 1281, et knusende slag mot Mons. Å få litt bakgrunnsinformasjon, kan du besøke det moderne Nasjonalmuseet i sentrum. Rett over gaten, Wat Phra That Haripunjaya hevder å ha den største gong i verden. Den sentrale chedi sies å være mer enn tusen år gammel.

Like utenfor byen, er Wat Chama Devi (også kjent som Wat Kukut) grunnlagt av dronning Chama Devi selv. Fortsatt stående er en prototype av en fem-lags chedi med 60 Buddha bilder i nisjer rundt sider. Denne pyramiden alter er den endelige hvilested for man dronning.
Elefanter pleide å være traktorer i skogen, hauling teak tømmeret ned til elven og bærer last (og mennesker) gjennom vanskelig terreng. Nå er de først og fremst i show business: ved Mae Taem elefant camp 64 km nord for Chiang Mai kan du se dem demonstrere sine ferdigheter og bading, og kanskje ta en tur.

Chiang Rai

Nettverket av brede, rette gater i Chiang Rai ser ut som noe ut av den amerikanske midtvesten. Etablert av en velmenende amerikansk misjonær moderne byplanlegging. Men det var den store kong Mengrai som grunnla Chiang Rai i det 13. århundre.

Thailands nordligste provinshovedstaden har sin andel av templer, men ingen av overveldende betydning. Wat Phra Kaeo er Emerald Buddha, nå i templet med samme navn i Bangkok. Andre ting å se er det store lokale markedet i sentrum av byen, med fisk, mat og lokale farge. Chiang Rai er primært interessant som en base for utflukter til det gyldne triangel og hill stamme landsbyer. Etter en hard dag trekking, er det en lettelse å vite byen tilbyr en rekke komfortable, selv luksuriøse, hoteller og restauranter pålitelige.


Golden Triangle

Thailand, Laos og Burma (Myanmar) møtes ved samløpet av Mekong og Ruak elver, kalt et område Golden Triangle. Det er ingen grensekryssing her, ingen internasjonale ferjer eller broer, men narkotikasmuglere ikke synes å ha vært plaget av dette funksjonshemming. Byen Sop Ruak annonserer seg selv som toppen av den gyldne triangel, souvenir, hoteller og gjestehus avvente besøkende. Den thailandske regjeringen har tatt skritt for å slå ned på stoffet virksomhet, slik at de fleste av valmue dyrking, foredling og handel er over veien i Laos og Burma. Området er fortsatt den viktigste bidragsyteren til verdens forsyning av heroin, men ikke fra Thai jord.
Ta en båttur på Mekong-elven, og sitte i midten av trekanten, og se på bredden Thailand - Burma - Laos. Det er en opplevelse for livet ..


Mae Hong Sorn

En kompleks men nydelig 8-timers kjøretur eller en 30 minutters flytur fra Chiang Mai, den lille byen Mae Hong Sorn (eller sønn) er klemt mellom fjellene og grensen. Pittoreske burmesisk stil pagoder og stupas gjenspeiles i Jongkhum Lake, og folk fra hill stammene kommer til å kjøpe og selge i morgen markeder. Rareste er Padang, "langhalsede" kvinner som strekker nakken med et økende antall ringer i imitasjon, sies det, av den kvinnelige drage. Den nåværende dronning har brakt en vakker hage på en bakketopp, et besøk vær.

 

Hva du skal oppleve og se i Thailand